4 op de lijst - Pieter Wickel

Mijn naam is Pieter Wickel (42 jaar) en ik woon samen met mijn vriendin en twee dochters aan de Jisperweg. Toen wij hier kwamen wonen in 2014, merkten wij dat internet in het buitengebied een dramatisch verhaal was. Dus heb ik mij gelijk aangemeld bij het burgerinitiatief Beemster Breedband en ben nu als medebestuurder van de coöperatie druk bezig om een snelle internet verbinding voor de hele Beemster te gaan realiseren.

Hierdoor kwam ik in aanraking met de lokale – en provinciale politiek. In mijn beleving valt hier qua dienstverlening naar de burgers nog wel wat te verbeteren. Daarnaast kan ik mij helemaal vinden in de verkiezingsslogan van de VVD = KIES VOOR DOEN. Niet schreeuwen langs de zijlijn, niet wijzen naar anderen maar gewoon je mouwen opstropen en het zelf regelen. Daarom ben ik sinds 2015 actief betrokken bij deze fractie en sta op plaats 4 van de kandidatenlijst.  Als ik als raadslid wordt gekozen, wil ik mij inzetten op 2 belangrijke punten:

  • een professionele en oplossingsgerichte houding van de gemeente richting haar burgers
  • heldere en transparante communicatie op basis van feiten zodat mensen zelf conclusies kunnen trekken en keuzes maken rondom dossiers als de eventuele fusie met Purmerend en bijv. noodzakelijke woningbouw in uitleglocatie ZOB II. 

In mijn werkzame leven ben ik senior business consultant bij een consultancy bedrijf. 

Opgegroeid ben ik in De Rijp. Na mijn master bedrijfsinformatiesystemen aan de Universiteit van Amsterdam heb ik als IT consultant gewerkt aan diverse (internationale) opdrachten. Na 8 jaar werken, besloot ik om mijn kennis te verbreden en te studeren in de avonden; aan de UvA heb ik een Master Business Administration (MBA), Master International Finance en een Master of Law afgerond.