2 op de lijst - Rianne de Wit - Hoogervorst

Mijn naam is Rianne de Wit. Ik ben opgegroeid in Heiloo en kwam vanaf mijn twaalfde regelmatig en met veel plezier aan de Westdijk in de Beemster. In de Kerckhaen in Westbeemster ontmoette ik Peter en wij zijn 25 jaar geleden gaan wonen in de boerderij aan de Purmerenderweg. Hier hebben wij, samen met mijn zwager en schoonzus, een melkveebedrijf met 150 melkkoeien en 80 stuks jongvee. Daarnaast hebben wij ook een agrarisch loonbedrijf, voornamelijk gericht op de melkveehouderij. Wij hebben twee dochters en een zoon, de oudste twee zitten op kamers in Utrecht en Delft en de jongste zit op de middelbare school in Purmerend. 

In het verleden heb ik gewerkt als polikliniekassistente en hoofd van de polikliniek, als verkoopster in een woonwinkel en op beurzen en fairs, en heb workshops gegeven op o.a. de Libelle Zomerweek en de Margriet Winterfair. Toen op mijn 33e de reumatoloog tegen mij zei dat ik nu toch echt moest stoppen met werken, besloot ik er het beste van te maken en ben ik een studie Engelse taal en literatuur gaan doen aan de UVA, iets wat ik altijd al had willen doen. Nu verzorg ik de administratie van onze twee bedrijven, dit is voor mij goed te doen omdat ik hierbij mijn tijd zelf kan indelen.

Vorig voorjaar werd ik gevraagd eens mee te kijken bij de fractie van de VVD. Ik had niet eerder aan de politiek gedacht maar het bleek een ontzettend leuke nieuwe uitdaging. Naast divers vrijwilligerswerk, o.a. als secretaris van onze buurtvereniging en in het verleden voorzitter van onze kerk, is dit voor mij weer een nieuwe manier om mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij. 

In de fractie maak ik mij sterk voor alle inwoners van Beemster in het algemeen en voor de agrariƫrs in het bijzonder. Nu het onderzoek naar een fusie met Purmerend is gestart, is het belangrijker dan ooit dat de agrarische sector wordt vertegenwoordigd door mensen met kennis van de hedendaagse landbouw. Het is cruciaal dat de belangen van agrariƫrs hierbij goed worden behartigd, boeren vormen immers de basis van de Beemster!